Nieuws

Nieuws

Op deze pagina treft u onze nieuwsberichten.

“IRS aanwezig op de Dag van de Frauderonderzoeker 2018″
Datum: 24 april 2018

Aanstaande donderdag 26 april 2018 is de tweede editie van de Dag van de Frauderonderzoeker, een initiatief van het Institute for Financial Crime (IFFC). Uiteraard is IRS ook dit jaar weer aanwezig, ditmaal op de locatie van de Fokker Terminal in Den Haag. In de editie van dit jaar zal keynote spreker Andrew Fastow, de Ex-CFO van ENRON, het ochtendprogramma openen, gevolgd door een debat met Fred Teeven, Chris van Dam en Hans Nelen.

Benieuwd naar het hele programma? Klikt u hier om het programma te bekijken.

“IRS draagt bij aan verdiepingscursus ‘Privacy in de praktijk:
uw organisatie privacy proof’ van BANNING Legal & Tax”

IRS - Bijdrage Privacycursus Banning

Datum: 23 mei 2017

Afgelopen donderdagen 11 en 18 mei vond de cursus ‘Privacy in de praktijk: uw organisatie privacy proof’ plaats ten kantore van BANNING Legal & Tax in Den Bosch. Tijdens deze praktijkgerichte cursus werden handvatten aangereikt voor het opzetten van een praktische en deugdelijke privacy policy, waarmee voldaan kan worden aan de verplichtingen die voortvloeien uit de in op 25 mei 2018 inwerking tredende ‘Europese Privacy Verordening’ (“AVG”). Ook medewerkers van IRS droegen hun steentje aan de cursus bij.

Het hele artikel lezen? Klikt u hier om het artikel te lezen.

“Bram Martin in Trouw: ‘Zoeken in de online schatkamer aan data'”

Zoeken in de online schatkamer aan data

Datum: 26 april 2017

Afgelopen maandag 24 april 2017 stond Bram Martin in de Trouw met het artikel ‘Zoeken in de online schatkamer aan data’. In dit artikel staat onder andere dat je adres, nummer en de school van je kinderen voor het oprapen liggen. Belangrijk hierbij is dat ook internetcriminelen deze informatie kunnen vinden en misbruiken, bijvoorbeeld voor identiteitsfraude en spearphishing.

Het hele artikel lezen? Klik u dan hier.

“IRS verhuist naar kantoor in Rotterdam”

IRS verhuist naar nieuw kantoor in Rotterdam

Datum: 05 april 2017

IR}S Forensic Investigations & Integrity Services B.V., voorheen gevestigd aan de Fascinatio Boulevard in Capelle, is vanaf 1 april 2017 gevestigd aan de K.P. van der Mandelelaan 80 in Rotterdam. Met vestigingen in Mexico-stad en in Curaçao bedient IR}S zowel de nationale als de internationale markt.

Klikt u hier om het artikel te lezen.

“Bram Martin brengt boek ‘Bewust op het internet’ uit”

Aware Online: bewust op het internet

Datum: 06 februari 2017

Onlangs is het boek ‘Bewust op het internet: over de risico’s van het plaatsen van informatie op het internet’ verschenen. In dit boek laat Bram Martin, onze specialist op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) en Social Media Intelligence (SOCMINT), de lezer zien welke risico’s zij lopen als zij informatie op het internet plaatsen en biedt hij hen praktische tips om henzelf en hun omgeving te beschermen.

Klikt u hier om het document te openen.

Het boek kan hier als paperback (€ 19,95) en als ebook (€ 7,99) worden besteld.

“IRS gaat internationaal en start een regiokantoor in Mexico.”


Datum: 08 november 2016

Onafhankelijk onderzoeksbureau IR}S Forensic Investigations & Integrity Services uit Capelle a/d IJssel start onder leiding van Henno de Kruijk een regiokantoor in Mexico met de naam IS}F Integrity, Security & Forensic Services. De werkzaamheden zullen zich met name richten op het ondersteunen van Europese bedrijven met activiteiten in Latijns-Amerika.

Klikt u hier om het document te openen.

“IRS simuleert een Mock Dawn Raid zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) deze uitvoert.”


Datum: 18 juli 2016

Vorige week heeft IRS in samenwerking met een advocatenkantoor bij een internationale onderneming in het zuiden van het land een Mock Dawn Raid gesimuleerd zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) deze uitvoert. In dit artikel leest u wat een Mock Dawn Raid precies is en hoe het uw organisatie kan voorbereiden op een daadwerkelijke inval.

Klikt u hier om het document te openen.

“Welke maatregelen kunt u treffen om aan de Wet Meldplicht Datalekken te voldoen?”


Datum: 24 juni 2016

Sinds 1 januari 2016 geldt de Wet Meldplicht Datalekken. Deze wet verplicht organisaties te registreren waar en voor welk doel tot personen te herleiden gegevens worden vastgelegd en, indien deze gegevens worden “gelekt”, dit te melden. In dit artikel leest u wat de Wet Meldplicht Datalekken inhoudt en welke maatregelen u kunt nemen om hieraan te voldoen.

Klikt u hier om het document te openen.

“Hoe gaat u om met digitale informatie binnen een onderzoek?”


Datum: 25 mei 2016

Onderzoek vindt steeds vaker plaats binnen geautomatiseerde omgevingen of is sterk afhankelijk van gegevens afkomstig vanuit die geautomatiseerde systemen. Steeds meer informatie is alleen nog in digitale vorm beschikbaar. Ook door de omvang van de gegevensverzamelingen is een gespecialiseerde aanpak noodzakelijk. Daarnaast is deze kennis nodig om de authenticiteit van deze gegevens vast te kunnen stellen, met andere woorden kloppen de gegevens en hoe zijn ze tot stand gekomen. De groei in complexiteit en omvang zal de komende jaren sterk blijven toenemen. Mede daarom wordt de forensische IT dienstverlening steeds belangrijker voor organisaties.

Meer informatie? Klik dan hier.

“Hoe gaat uw organisatie om met een datalek?”


Datum: 26 april 2016

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze wet verplicht organisaties te registreren waar en voor welk doel tot personen te herleiden gegevens worden vastgelegd en, indien deze gegevens worden “gelekt”, dit te melden.

De specialisten van IR}S kunnen u helpen om compliant te zijn met de nieuwe Wet Meldplicht Datalekken. De persoonsgegevens binnen uw organisatie worden in kaart gebracht en zodanig verwerkt dat u voldoet aan de nieuwe regelgeving. U weet dan ook precies welke gegevens u kwijt bent in geval van een datalek.

Meer informatie? Klik dan hier.