Forensic IT Services
“Overal vindt men digitale informatie. IRS maakt het verwijderde weer zichtbaar, stelt veilig, doorzoekt en analyseert.”Hans Reijner, Forensic IT Specialist

Forensic IT Services
Onderzoek vindt steeds vaker plaats binnen geautomatiseerde omgevingen of is sterk afhankelijk van gegevens afkomstig vanuit die geautomatiseerde systemen. Steeds meer informatie is alleen nog in digitale vorm beschikbaar. Ook door de omvang van de gegevensverzamelingen is een gespecialiseerde aanpak noodzakelijk. Daarnaast is deze kennis nodig om de authenticiteit van deze gegevens vast te kunnen stellen, met andere woorden kloppen de gegevens en hoe zijn ze tot stand gekomen. De groei in complexiteit en omvang zal de komende jaren sterk blijven toenemen. Mede daarom wordt de forensische IT dienstverlening steeds belangrijker voor organisaties.

IRS beschikt over forensisch IT expertise op alle vlakken van dit vakgebied. De unieke expertise die de specialisten in huis hebben maakt het mogelijk dat IRS digitale gegevens beschikbaar en analyseerbaar kan maken die binnen traditionele onderzoeken niet beschikbaar zouden zijn.

IRS beschikt over gespecialiseerde methoden en technieken die deels in eigen beheer worden ontwikkeld. Onze specialisten combineren kennis opgedaan bij diverse opsporings- en onderzoeksinstanties met diepgaande ICT kennis.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn:

Data VeiligstellenData HerstellenData SelecterenData Doorzoekbaar makenData Analyseren
Data Veiligstellen

De specialisten van IRS zijn in staat om op een forensische verantwoorde wijze data veilig te stellen, waarbij de integriteit (originaliteit) van de data behouden blijft.

Data Herstellen

In gevallen van onregelmatigheden op het gebied van fraude en integriteit zijn fraudeurs steeds handiger met het bewust verwijderen van data. De specialisten van IRS beschikken over de nieuwste technologieën op het gebied van ICT, waarmee zij in staat zijn om verwijderde data, zichtbaar te maken en te reconstrueren.

Data Selecteren

De specialisten van IRS hebben een ruime ervaring met het samenstellen van datasets. U kunt zelf uw specifieke voorwaarden en zoektermen voor een dataset aanleveren, maar uiteraard zijn onze specialisten bereid om u hierbij de ondersteunen.

Data Doorzoekbaar maken

In het geval u zelf uw data wil doorzoeken, bijvoorbeeld in het geval van een vermoeden van fraude, kunnen de specialisten van IRS uw data doorzoekbaar maken. U kunt de data vervolgens zelf of tezamen met onze specialisten op uw eigen locatie of op het kantoor van IRS doorzoeken.

Data Analyseren

De specialisten van IRS hebben een ruime ervaring met het analyseren van data en (big) data sets.